Hästterapi och hästcoaching ger trygghet

Att ta in hästen i terapi

Vad är hjärtebarn ?

Jag ska nu beskriva något som man vanligen kanske inte pratar om men som är viktigt att berätta och det finns lösningar det är det viktigaste. En av lösningarna är att ta hjälp av hästterapi. Hästterapi för hjärtebarn är en del av min verksamhet som ligger mig varmt om hjärtat på ett särskilt vis. Det hjärtebarn gör med hjälp av hästterapi för barn är något jag själv utvecklat och skapat och blivit hjälpt av. Jag blev som barn utsatt för övergrepp.

Juristen Tea Guttsmann

Har du frågor kring hur vi kan hjälpa dig?

Ring oss så svarar vi på dina frågor.

Hur hjälper hästcoaching barn och ungdomar ?

Att ta in hästen i terapi gör att barnet eller ungdomen får återta tron och tilliten på sig själv i en trygg och välkomnande miljö. Hästar ger till sin natur trygghet, värme och glädje. Att ha blivit berövad något som barn ger konsekvenser i vuxenlivet. Det kan till exempel vara ätstörningar, missbruk av olika slag, självskadebeteende, ångest, panik eller fobier av olika slag. Det är här hästens beteende och närvaro kan skapa förändring i barnets och ungdomens beteende känslor och handling till det bättre, för alltid.

hästcoaching barn och ungdomar
Vad är hästcoaching

Vad är hästcoaching ?

Hästcoaching, även känd som hästassisterad coaching eller equine coaching, är en metod som kombinerar principer från coaching och interaktion med hästar för att främja personlig utveckling och lärande. Det är en form av coachning där hästar används som partners och hjälper till att skapa en miljö som främjar självreflektion, problemlösning och förändring.

I hästcoachingssessioner arbetar en coach tillsammans med klienten och hästen i en säker och kontrollerad miljö. Genom olika övningar och aktiviteter med hästen får klienten möjlighet att utforska och utveckla olika färdigheter, egenskaper eller beteenden som är relevanta för deras personliga eller professionella mål.

Hästcoaching kan hjälpa till

Hästar används inom hästcoaching på grund av deras känslighet och förmåga att spegla mänskligt beteende och känslor. Hästen agerar som en icke-dömande partner och reagerar på klientens handlingar, kroppsspråk och energi. Dessa reaktioner och feedback från hästen kan ge insikter och öppna upp för reflektion och lärande för klienten.

Hästcoaching kan hjälpa till att öka medvetenheten om kommunikation, ledarskap, samarbete, självförtroende, gränssättning och andra aspekter av personlig eller professionell utveckling. Även hantering av stress, oro och andra beteenden och känslor som kan påverka individen negativt. Genom att arbeta med en häst som partner kan klienten utforska och experimentera med olika strategier, anpassa sitt beteende och upptäcka nya sätt att interagera med omgivningen.

Det är viktigt att notera att hästcoaching inte är en terapeutisk behandling utan snarare en metod för personlig utveckling och lärande. Det kräver att klienten är engagerad och aktiv i processen och att coachen är utbildad och erfaren inom både coaching och hästkunskap.

Vad säger våra klienter?

Elin

Elin

”Har precis avslutat en fantastiskt lärorik praktik på Barnens Juristbyrå. Har fått möjlighet att testa på det juridiska arbetet och göra kvalificerade uppgifter och hjälpa människor! Har samlat på mig jättemycket erfarenhet och lärdomar som jag kommer bära med mig”

Åsa

Åsa

”Vill bara säga att min son och jag har fått sån otrolig hjälp och stöd. Denna känsla att kunna prata och berätta och bli TRODD. Att se min son förändras till en glad, munter, positiv och spjuver aktig pojke med stjärnor i ögonen. En pojke som varit inåtvänd, utagerande, skrikig, mm det värmer en mammas hjärta stenhårt. Kommer aldrig kunna tacka er nog..”

Cecilia

Cecilia

”Är så tacksam att jag använt Barnens Juristbyrå. Inga barn inblandade i min historia men väl djur. Jag önskar att alla som är i en svår situation i livet, där man behöver hjälp, att träffa en sån proffsig ödmjuk och kunnig person som Tea.
Tack Tea för ditt mentala stöd med..
kram Cecilia”

Har Du frågor kring hur vi kan hjälpa Dig?

Använd formuläret bredvid för att snabbt och enkelt komma i kontakt med oss, eller ring +46 010 200 71 20

Kontor

Lärdomsgatan 4 583 28 Linköping
Vi har även filialer i Värnamo, Malmö, Göteborg

Kontakt

info@barnensjuristbyra.com

Våra tider

Mån-Fre 09 - 17
Helger stängt

Har Du frågor kring hur vi kan hjälpa Dig?

Använd formuläret bredvid för att snabbt och enkelt komma i kontakt med oss, eller ring för kostnadsfri rådgivning +46 010 200 71 20

Kontor

Stora Eke 3
590 45 Brokind
Vi har även filialer i Linköping, Värnamo, Malmö, Göteborg, Stockholm

Kontakt

info@barnensjuristbyra.com

Våra tider

09 - 18 och efter överenskommelse.
Vardagar och helger.