Vårdnadstvist i Granna

Mer än 16 års erfarenhet

Vi hjälper dig med vårdnadstvister i Granna.

Vi är en familjerättslig juridisk byrå specialiserad inom frågor som rör familjerådgivning och familjejuridik. Vi har stor processerfarenhet inom dessa frågor och kan erbjuda dig kvalificerad hjälp och rådgivning.

Vi är unika genom att alltid sätta barnet i centrum och ger dig en helhetslösning.

Om ni som föräldrar inte kan komma överens och låt säga båda vill ha barnet boende hos sig. Då kan man gå till domstol och få hjälp att i fösta hand tillsammans komma överens hur boendet ska se ut.

Vi på Barnens juristbyrå hjälper Dig från början till processens slut. Vi är en byrå inriktad på barnrätt och familjerättsliga frågor om vårdnad boende och umgänge.

Juristen Tea Guttsmann

Har du frågor kring hur vi kan hjälpa dig?

Ring oss så svarar vi på dina frågor.

Om ensam vårdnad

Det finns två olika vårdnadsformer. Den ena är gemensam vårdnad och den andra är ensam vårdnad. Grunden i svensk lagstiftning är att man så långt som möjligt ser att föräldrarna har gemensam vårdnad om barnet eller barnen.
I en del fall fungerar inte detta utan ena föräldern önskar att ha ensam vårdnad. Omvänt kan det vara så att om en förälder redan har ensam vårdnad så kanske den andra förälderns vill ansöka om gemensam vårdnad.
Så länge ni är överens om hur vårdnaden ska se ut behövs ingen hjälp vid domstol. Däremot om ni som föräldrar är oense då kan man ta upp saken vid domstol.

ensam vårdnad med mamma och barn
Vid skilsmässa familj med barn

Vid skilsmässa

Boende Vid skilsmässa eller separation behöver barnet ha ett boende och den förälder barnet bor hos kallar man för boendeförälder. Den andra föräldern blir då umgängesförälder. Är man överens om detta så uppstår inget annat än att man kommer överens om när barnet eller barnen ska träffa den andra föräldern. Det finns även möjlighet till så kallat växelvis boende. Och det innebär att barnet bor lika mycket hos båda sina föräldrar.

Umgänge är barnets rätt

Umgänget är barnets rätt och det är således tvärtemot vad många kanske tror. Det är alltså inte föräldrarnas rätt till att träffa sina barn utan det är barnets rätt att träffa sina föräldrar. Man kan aldrig tvinga en förälder att träffa sina barn däremot är det viktigt att barnet har en god och nära relation med båda sina föräldrar vilket i praktiken innebär att båda föräldrarna bör bidra till att umgänge blir av för barnets utveckling och välmående.

Umgänge är barnets rätt

Bodelning, testamente, samboavtal och äktenskapsförord

Innan man gifter sig eller flyttar ihop som sambor är det viktigt att se över den ekonomiska situationen och bestämma hur man vill göra.  Om ni har tillgångar som sedan innan är så kallad enskild egendom skall denna inte räknas med i själva bodelningen inom ramen för äktenskapet. Det betyder att var och en behåller sitt av den egendom som är enskild. Det finns olika regler för om ni är sambos eller om ni har ingått ett äktenskap. I stora drag är huvudregeln att man inom ramen för ett samboförhållande delar på gemensam Bostad och Bohag. När det gäller upplösande av ett äktenskap är huvudregeln att alla skulder och tillgångar tas upp med undantag från enskild egendom.  Det finns naturligtvis undantagsregler från detta i vissa fall och därför bistår vi gärna med specifik information just i ditt fall. Det kan även vara viktigt att planera i förväg vad som händer och hur du vill ha det med din ekonomi och dina tillgångar för det fall att ett dödsfall skulle ske. Det är då talar man om testamente. Ofta händer det att klienter kommer när de redan har skilt sig och redan uppstår problem. Därför rekommenderar vi att man söker upp oss och konsulterar inför ett kommande giftermål eller en kommande samborelation så att man är trygg och kan fokusera på relationen istället. Vi hjälper Dig med avtal av dessa slag och vi kan även erbjuder fasta priser för våra avtalstjänster.

föräldrar och barnen vanliga frågor

Vanliga frågor och svar

Här nere hjälper vi dig med svaret på några av de vanligaste frågorna vi får.

Svar till din fråga.

Vad säger våra klienter?

Elin

Elin

”Har precis avslutat en fantastiskt lärorik praktik på Barnens Juristbyrå. Har fått möjlighet att testa på det juridiska arbetet och göra kvalificerade uppgifter och hjälpa människor! Har samlat på mig jättemycket erfarenhet och lärdomar som jag kommer bära med mig”

Åsa

Åsa

”Vill bara säga att min son och jag har fått sån otrolig hjälp och stöd. Denna känsla att kunna prata och berätta och bli TRODD. Att se min son förändras till en glad, munter, positiv och spjuver aktig pojke med stjärnor i ögonen. En pojke som varit inåtvänd, utagerande, skrikig, mm det värmer en mammas hjärta stenhårt. Kommer aldrig kunna tacka er nog..”

Cecilia

Cecilia

”Är så tacksam att jag använt Barnens Juristbyrå. Inga barn inblandade i min historia men väl djur. Jag önskar att alla som är i en svår situation i livet, där man behöver hjälp, att träffa en sån proffsig ödmjuk och kunnig person som Tea.
Tack Tea för ditt mentala stöd med..
kram Cecilia”

Har Du frågor kring hur vi kan hjälpa Dig?

Använd formuläret bredvid för att snabbt och enkelt komma i kontakt med oss, eller ring för kostnadsfri rådgivning +46 010 200 71 20

Kontor

Stora Eke 3
590 45 Brokind
Vi har även filialer i Linköping, Värnamo, Malmö, Göteborg, Stockholm

Kontakt

info@barnensjuristbyra.com

Våra tider

09 - 18 och efter överenskommelse.
Vardagar och helger.